HEBATNYA SUSU KAMBING!!!

+++HEBATNYA SUSU KAMBING!!!+++

Mungkin ramai yang tidak tahu terdapat pelbagai khasiat istimewa dalam susu kambing berbanding susu lembu.

Kajian mendapati kandungan nutrisi susu kambing adalah dua kali ganda lebih baik berbanding susu lembu biasa. Kandungan gizi itu ialah protein, vitamin B2, kalsium, inositol, vitamin C, zat besi, vitamin A, karbohidrat, vitamin D, sodium, asid folik, vitamin B12 dan potassium.

Menurut satu kajian Universiti Granada mendapati susu kambing lebih mudah dicerna dan sesuai untuk mereka yang alah dengan susu lembu. Ini kerana susu kambing tidak mengandungi protein kompleks yang menjadi penyebab utama kepada alahan.

Molekul lemak susu kambing juga lebih halus dan hanya memerlukan 20 minit sahaja untuk dicerna berbanding susu lembu yang memerlukan lebih dua jam.

Faedah seterusnya adalah susu kambing boleh membantu penghidap demam ­kuning dan membantu ­pesakit anemia. Susu kambing membantu pesakit anemia kerana ia mempunyai sifat pengaktif antibodi yang boleh merangsang penghasilan sel-sel darah merah.

Di kalangan orang Islam, susu kambing lebih afdal diminum kerana ia adalah sebahagian daripada sunah Nabi Muhammad s.a.w.

+++ Kini, dengan adanya susu kambing Multi, ia dapat memberi manfaat yang baik untuk kesihatan dan kesejahteraan seisi keluarga… +++

 

Dapatkan Susu Kambing Multi anda SEKARANG!!

 

Untuk tempahan secara ONLINE:

http://www.susukambingmulti.com/kedai-online/

Atau hubungi PENGEDAR SAH kami:

http://www.susukambingmulti.com/pengedar/

Atau dapatkan di OUTLET kami:

http://www.susukambingmulti.com/outlet/

 

Hubungi/whatsapp kami SEGERA di talian 011-12318511 untuk maklumat lanjut

No comments yet.

Leave a Reply

Untuk tempahan sila hubungi: hotline: 011-12318511 FB: Multi Goat's Milk HQ IG: susu_kambing_multi